Emailul de milioane de dolari pe care era să-l piardă pentru totdeauna. Nu este păcăleală

de: Cojocaru Cristian
26 01. 2022

O femeie din SUA era aproape de a pierde pentru totdeauna emailul care îi aducea câteva milioane de dolari. Află cum a fost posibil acest lucru și ce a făcut aceasta.

O femeie în vârstă de 55 de ani din Michigan, care a câștigat 3 milioane de dolari jucând la Loteria Michigan, ar fi putut să rateze să-și revendice premiul dacă nu și-ar fi verificat dosarul de spam. Laura Spears a aflat din dosarul ei de spam că a câștigat un premiu Mega Millions de 3 miliaone de dolari la extragerea care a avut loc în data de 31 decembrie 2021.

„Căutam un e-mail lipsă de la cineva, așa că am verificat dosarul de spam din contul meu de e-mail. Atunci am văzut un e-mail de la Loterie care spunea că am câștigat un premiu. Nu îmi venea să cred ce citeam, așa că m-am conectat la contul meu de loterie pentru a confirma mesajul din e-mail”, a spus Spears pentru Michigan Lottery Connect.

Spears și-a revendicat apoi premiul la sediul loteriei din Michigan din Lansing. Ea a spus pentru Michigan Lottery Connect: „Totul este încă atât de șocant pentru mine că am câștigat cu adevărat 3 milioane de dolari!”. În timp ce această aventură a lui Spears din dosarul de spam a avut un final fericit, este recomandat să nu dai crezare unor astfel de mesaje care sună prea frumos ca să fie adevărate, după cum a confirmat și Jeremy A. Grant, director general în practica de securitate cibernetică.

Emailul de milioane de dolari poate fi și o păcăleală uneori

Majoritatea persoanelor care primesc e-mailuri, scrisori sau apeluri telefonice care le spun că au câștigat la loterie sunt mai probabil să fie ținta unei înșelătorii. Frauda la loterie este obișnuită în Statele Unite: dintre cele peste 600.000 de plângeri de fraudă primite de Comisia Federală pentru Comerț în al treilea trimestru al anului 2021, înșelătoriile care foloseau premii ale loteriei ca momeală au fost a treia cea mai frecventă, generând o pierdere totală de 56,3 milioane de dolari pentru persoane.

Nu toate escrocheriile la loterie vin sub forma unui e-mail, iar tacticile pot varia. Unele sunt tentative de phishing, „o tactică de inginerie socială menită să obțină bani sau informații sensibile de la victime folosind un „cârlig”. Potrivit Better Business Bureau (BBB), victimele fraudei la loterie sunt adesea „oameni în vârstă care visează la un câștig mare sau la un câștig financiar în anii lor de aur”.

Experții în securitate cibernetică din întreaga lume avertizează populația cu privire la acest tip de fraude, dar și altele care pot avea loc prin intermediul digitalului.